5 RITUALOV OB POLNI LUNI

5 RITUALOV OB POLNI LUNI

September je vedno močan mesec - čas transformacije, razpotij, čas, ko se poslovimo od poletja in nas pošilja v obdobje samorefleksije. Tako da ne preseneča, da je september magičen.

 

Pripravi svoje srce.

Ta septembrska polna luna je žetvena luna. Ta čas zaznamujejo krajši, temnejši dnevi. Tehnično nastopi 14., a zagotovo se jo občuti že dan prej – pa še petek trinajstega –popolna kombinacija. J

To je obdobje, ko se zemlji zahvalimo za tisto, kar je ustvarila - pa tudi priložnost, da najdemo hvaležnost v sebi in razmislimo o tem, kar imamo, kar želimo narediti, ustvariti ali postati.

Toda, ko uporabljamo to energijo polne lune za razmišljanje o življenju, ki si ga želimo, si moramo vzeti čas in opustiti tisto, česar ne potrebujemo; iti v to obdobje žetve brez odvečne prtljage ali psihičnega balasta.

Z energijo žetvene lune lahko izvedemo rituale, ki nam bodo pomagali sejati, kar želimo žeti prihodnje leto.

Preden se lotiš kakršnega koli obrednega dela, ne pozabi na prizemljitev. Naredi nekaj dihalnih vaj, se okopaj ali stuširaj, popij kozarec vode.

To nam omogoča, da se ločimo od energije in dnevnih dogodkov in se bolje povežemo z lastnim jazom.

Izberi in opravi ritual, ki te najbolj nagovori.

 

5 RITUALOV OB POLNI LUNI

Pismo prihodnosti

Spontano pisanje je metoda pisanja, ki od nas zahteva, da vnesemo drugačno miselno stanje, neke vrste stanje v transu.

Meditiraj, globoko dihaj nekaj minut in osvobodi svoj um in telo – pripravi se, da se povežeš s svojim notranjim jazom. Ko začutiš dovzetnost, začni pisati - zapri oči in pusti, da besede poletijo iz misli na papir.

Ne cenzuriraj jih in jih ne poskušaj smiselno določiti. Morda so besede, slike ali kaj drugega; samo pusti. Intenzivna polna luna v Ribah nas vodi, da se povežemo s tem globokim jazom - da najdemo notranjo resnico in jo globoko občutimo.

 

Ritual očiščenja

Privošči si dolgo očiščevalno kopel.

Obdaj se z modro in zeleno barvo, da prikličeš vodno energijo Rib. Pusti, da se voda tekoče giblje okoli tebe in te nauči razumeti naravo sprememb - stvari prihajajo in gredo.

 

Čar opustitve

Polna luna ne pomeni samo, da prikličemo svoje želje. Gre za to, da spustimo.

Opustitev v tej fazi je lahko vse - od čiščenja stanovanja, ureditve omar, brisanja starih datotek iz računalnika, izpuščanja starih sistemov pri delu, do opustitve starih prepričanj, …

Razišči česar se oklepaš, kar ni dobro zate in se osredotoči na opustitev tistega, kar ti ne služi.

V luči polne lune napiši seznam stvari (idej, občutkov), ki ti ne služijo več.

 

Ritual manifestacije

Zdaj je čas za manifestacijo. Povečaj svoje karierne in osebne razvojne sanje z energijo polne lune. Vzemi svečo in v vosek zapiši željo (primer: obilje, samozavest, zdravje,…)

Nato prižgi svečo in v plamenu vizualiziraj tisto, o čemer sanjaš. Vidi sebe, kako ustvarjaš, živiš srečno življenje, se počutiš zdravo in dobro,…

 

Ritual sočutja

Na majhne koščke papirja napiši imena ljudi ali skupnosti, ki jim želiš poslati ljubezen, moč in sočutje. Te koščke papirja postavi v kozarec in jo postavi pod lunino svetlobo.

 

 

 

 


slika
myindriya

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani!Politika zasebnosti