Vodene meditacije

Vodene meditacije

Pri meditaciji gre za tehniko, s pomočjo katere spoznamo kako se ločiti od uma, kar nam omogoči opazovanje samega sebe in dogajanja v nas. Preidemo lahko v stik s samim seboj, svojimi čuti, občutki, notranjim glasom, intuicijo. Soočimo se z realnostjo in pričakovanji do sebe ali drugih. Nudi nam opazovanje naših misli in telesnih procesov. Cilj meditacije je postati prisoten v trenutku, razviti čuječnost, doseči nivo samo opazovanja.

Dobra novica je, da so pozitivni učinki neizbežni, če ste vztrajni in se ne bojite srečati sami s seboj, ter se prijazno spoznati. Učinki meditacije so globoka sprostitev, zmanjšanje stresa, tesnobe, uravnavanje krvnega tlaka in srčnega utripa, izboljšanje imunskega sistema, čustvena »čistost«, brez blokad, strahov in navezanosti.

Izberite med različnimi meditacijskimi tehnikami (s fokusom na dihanju ali/in telesu, vodene meditacije, vizualizacije, zvočne meditacije, mantrami, s svečo, gibanjem…) in tehniko čuječnosti (zaznavanje čutov, opazovanje uma, tehnika čuječega zavedanja, …), ki se izvajajo v skupinah ali posamezno.

 

Prednosti:

Zmanjšanje stresa in napetosti, izboljšanje koncentracije, izboljšanje volje in motivacije, izboljšanje samopodobe in samozavesti izboljšanje pozornosti, dvig energije, realno dojemanje zunanjih vplivov jasna opredelitev čustvovanja in sproščanje čustvenih blokad, zmanjšanje agresije in jeze, sprostitev telesnih napetosti in blokad, izboljšanje pozornosti, zadovoljstvo in pozitivna naravnanost.


myindriya

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani!Politika zasebnosti