Alternativne terapije

Pomanjkanje energije, nespečnost, izčrpanost, padec imunskega sistema, slaba prebava, hormonska neravnovesja, kronične mišične napetosti, bolečine v hrbtenici in sklepih, nihanje telesne teže, izguba ali nekontrolirano pridobivanje telesne teže, glavoboli…  Vse to in še marsikaj drugega so lahko tegobe vsakdana, za katere največkrat ostaja vzrok neznan.

Mi začnemo pri jedru. S komplementarnimi in alternativnimi tehnikami in terapijami uspešno vplivamo na izboljšanje zdravja in počutja. Odpravite kronične težave, bolečine in blokade, izboljšajte počutje in z nami odkrijte in vašo ustvarjalnost, pogum, zanos, upanje, pozitivna čustva, prepričanja, duhovnost, optimizem.

Vsak od nas ima različne potrebe, pomisleke in vprašanja. Zato smo tukaj za vas, z individualnimi odgovori.

Skupaj z vami bomo ustvarili primeren načrt. Si zanj vzeli čas, ga prilagodili in poskrbeli, da bo uporaben, prilagojen na vaše zdravstvene potrebe, vaše individualne želje in zmožnosti.

Zdravnik vam reši življenje, mi vam pomagamo kvalitetno živeti!

BOWNOVA TERAPIJA

Bownova terapija je manualna terapija, ki s posebno tehniko in potezami na mišicah, kitah, ovojnicah sproži reakcije, s katerimi ponovno vzpostavi porušeno ravnovesje v telesu in na tak način spodbudi telo k uravnovešenju. Bownova terapija sprošča napetost tkiv in telo postane bolj prožno in gibljivo. Deluje stimulativno in je primerna za vsakogar.

Bownova terapija je tehnika, ki učinkovito odstrani bolečine, disfunkcije in psihološka neravnotežja. Pomaga vzpostaviti ravnovesje v fizičnem in energetskem sistemu.

Na preprost način pogosto hitro in trajno odpravi kronične in akutne bolečine v hrbtenici, ramenskem obroču, kolkih. Terapija lahko bistveno izboljša glavobol, vrtoglavico, šumenje v ušesih. Izboljša se pretok krvi in limfe pospeši proces celjenja, zmanjša oteklino in bolečino,…Je zelo učinkovita tudi pri poškodbah (zvin gležnja, nateg ali preobremenitev mišic,…).

Bownova terapija vpliva na avtonomni živčni sistem,  kar se lahko kaže z odzivi kot so lahko mrzlica ali toplota, kurja polt, rahli rdeči madeži na koži, ki so rezultat uravnovešanja avtonomnega živčnega sistema. Najpogostejši odziv pa je globoka sprostitev telesa. Učinek je občuten pri izboljšani prebavi, povečani psihični umirjenosti, izboljšani koncentraciji. Uspešne rezultate ima tudi pri neplodnosti, migrenah, menstrualnih težavah menopavzi, anksioznosti, stresu in utrujenosti.

Primerna je za vsakogar, ne glede na spol in starost. Na blage poteze se zelo dobro odzivajo tudi dojenčki in otroci. Terapija lahko precej omili krče pri dojenčkih.

Vsako telo po terapiji poskuša doseči ravnovesje in se ne pospešeno odvajanje strupov iz telesa odzove drugače. Možni so nenavadni čustveni odzivi, povečano izločanje urina ali blata, žeja, blage bolečine v mišicah. Morda se pojavijo reakcije in spremembe tam, kjer jih ne pričakujemo. V vsakem primeru so reakcije blage in delujejo na telo očiščevalno in sprostitveno. Z vsako nadaljnjo terapijo tako postane telo manj obremenjeno in reakcije so vse milejše. Vsaka reakcija je znamenje, da terapija spodbuja spremembe in gibanje v telesu, kar je odličen znak.

Terapije trajajo med 30 minut in 1 uro. Optimalen razmik med terapijami je od pet do sedem dni. Priporočamo 5 terapij, včasih tudi več.

Naj moč dotika te edinstvene tehnike pripomore k dobremu počutju!

 

Vas zanima več?