Indriya Masaže

MASAŽE

Že Hipokrat je dejal, da lahko drgnenje poveča vez, ki je prekratka in zrahlja vez, ki je pretoga.

Naši zunanji dejavniki (okolje, odnosi, tempo vsakdana,…) in notranji dejavniki vplivajo na naše počutje, sproščenost in zdravje.

Najbolj enostavna nega telesa za hitro in učinkovito doseganje sproščenosti. Pozitivni učinki dobre masaže so neizogibni. Masaža sprošča mišično napetost, spodbuja krvni obtok, izboljša videz telesa in elastičnost kože ter vezivnega tkiva. Masaža vpliva na osrednji živčni sistem in ustvari občutek globoke sprostitve, ugodja in dobrega počutja. Redna masaža bistveno pripomore k ohranjanju zdravih in prožnih sklepov, mišic in kit. Pri masaži se uporabljajo različne metode glajenja, gnetenja in tolčenja posameznih sklopov mišic sklopov ali celega telesa sprosti napetost, hkrati pa pospešuje prekrvavitev kože in mišic.

V primeru hujših ali dolgoročnih bolečin ali drugih zdravstvenih težav, je pogosto bolj primerno, da se namesto masaže odločite za ustrezno terapijo, ki je bolj ciljano usmerjena na reševanje vaše težave. Zato se lahko o namenu masaže  posvetujete že pri naročanju in vam z veseljem ponudimo tudi fizioterapevtsko obravnavo.

Za vašo sprostitev bomo poskrbeli z:

Masažo celega telesa – 60 minut

Različni masažni prijemi sproščajo napete mišice in izboljšajo prekrvavitev. Masaža vzbuja ugodje in sprostitev.

Sprostitveno masažo – 70 minut

Umirite telo in misli in si dovolite pridobiti novo energijo.

Sprostitvena masaža deluje poživljajoče na mišice, sklepe, živčevje, sprošča in pospešuje obnovo telesa. Ponuja popoln odmik od stresnega življenja, ki vas neuravnoveša.

Delno terapevtsko masažo hrbta – 30 minut

Masaža, pri kateri se osredotočimo na posamezne boleče ali prenapete mišice v predelu hrbta in vratu. Z različnimi tehnikami sproščamo mišično napetost in vozle. Če imate bolečine, vam bo terapevt priporočil število potrebnih masaž ali vas napotil na katero od drugih terapij.

Delno ročno limfno drenažo – 40 minut

Ročna limfna drenaža poveča kroženje limfe po mezgovnem sistemu ter s tem vpliva na cirkulacijo krvi ter ostalih tekočin v telesu.

Sodobni način življenja in prehranjevanja povzroča velike obremenitve limfnega sistema z odvečno tekočino, toksini in premajhno količino zaužite vode. To ima za posledico upočasnjeno delovanje limfnega sistema, kar ima za posledico upočasnjeni metabolizem, z večjo količino odpadnih snovi in manj energije. Limfna drenaža je uporabna pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa kože med hujšanjem in za splošno regeneracijo organizma.

Ročno limfno drenažo je mogoče uporabljati kot dopolnilno tehniko klasične ročne masaže, zlasti na predelu obraza, vratu, zadnjice, bokov, rok in nog.

Ročna limfna drenaža ni primerna za osebe, ki so v stanju  vnetnih procesov, virusnimi oboljenji, vročinskimi stanji, vensko trombozo, malignimi obolenji,…

Pri masaži uporabljamo priznana masažna olja z dodatki eteričnih olj. Za dodatno sprostitev pa poskrbimo z prijetnim sojem luči in vonjav.

 

Za vaše zdravje bomo poskrbeli tudi z nasveti iz fizioterapije. Nad kronične bolečine s fizioterapijo. Za boljše okrevanje po poškodbi ali operaciji. Da bo konec »križa« s križem, težav s hrbtenico, bolečih sklepov. Pri fizioterapiji gre za vzpostavljanje, vzdrževanje in krepitev zdravja ter funkcionalnosti gibalnega sistema pri človeku. Fizioterapija ohranja ali obnavlja gibljivost sklepov, krepi mišice, preprečuje krčenje mišic, povečuje preskrbo s krvjo, zmanjšuje edem in lajša bolečine. Fizioterapija je namenjena čim hitrejši rehabilitaciji in mnogo bolj pospešuje okrevanje kot samo počitek.

Ni boljšega načina se napolniti z energijo, kot ta, da poskrbite zase!

Vas zanima več?